Zsályás-citromos sertéssült

Zsályás-citromos sertéssült

Zsályás-citromos sertéssült receptje

Hozzávalók:

4 szelet sertésszűzpecsenye, 50 dk spárga, 60 ml alaplé, 1 citrom reszelt héja és leve, 6 friss zsájalevél,  ½ dl olivaolaj, só, bors

Elkészítés:

Egy serpenyőbe öntsünk olajat, ebben süssük meg a zsályát, szedjük ki majd  4-4 percig megsütjük a sertésszeleteket. Szedjük ki a serpenyőböl és tegyük az olajba az előfőzött spárgát, az alaplevet. Nem kell sokáig hagyni mert az előfőzött spárgának elég egy pár perc. Tegyük bele a citrom levét, sózzuk, borsozzuk. A tányérra halmozzuk a spárgákat, tegyük rá a hősszeleteket, majd a visszamaradt spárgalét sürítsük be tejszínnel. A szószt is tegyük a tányérra. Zsályalevéllel és citromhéjjal díszitsük.

Jó étvágyat!