Töltött káposzta

Töltött káposzta

Töltött káposzta receptje

Hozzávalók:

60 dk sertéshús, 40 dk marhahús, 20 dk rizs, 1 hagyma, 1kiskanál pirospaprika, só, bors, 1 fej káposzta, tabaszko szósz, csombor, 1 csokor kapor, 1 kaliforniai piros paprika, 1 konzerv paradicsom, 2 dl paradicsomlé

Elkészítés:

A káposztát ecetes, sós vizben leforrázzuk, majd levelenként leszedegetjük, ha nagyok a levelek 2be illetve 4be vágjuk.

A húst a fűszerekkel jól osszedolgozzuk. A hagymát kevés olajon megkapatjuk és rászórjuk a paprikat is, ezzel is jól összekeverjük a husit, majd a rizset is hozzátesszük. A masszát a levelekbe töltjük és szépen az adagedénybe sorakoztatjuk. A töltött kaposzták közzé tesszük a kolbászt is.

A tetejere ráöntjük a paradicsomszószt, a kaprot és a szeletelt paprikát.

Kb másfél órát főzzük, és hagyjuk állni egy órat.

Jó étvágyat