Szarvasgombás marhabélszín egészben sütve rozmaringos burgonyával

Szarvasgombás marhabélszín egészben sütve rozmaringos burgonyával

Csodálatos fogás egy ünnepi asztalra....

Hozzávalók a bélszínhez:

1,5 kg marhabélszín, szarvasgomba carpaccio, só, bors, vörösbor
 
Hozzávalók a burgonyához:

4 db burgonya, 1 gerezd fokhagyma, 3 ág rozmaring, pirospaprika, só

Elkészítés:

A bélszínt megkötözzük, befüszerezzük, megkenjük a carpaccioval, és leöntjük a borral.

Egy serpenyőben kevés vajon elősütjük a húst, minden oldalat 2-2 percet, majd 200 fokos sütőben meg 25 percet sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük.Egy serpenyőben kevés olajon megpírítjuk a kettévágott gerezd fokhagymát és a rozmaring ágakat. Ha a burgonya megfőtt leszűrjük és az

olajba rakjuk összeforgatjuk , befűszerezzük és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!