Rozmaringos báránycomb

Rozmaringos báránycomb

Rozmaringos báránycomb receptje

Hozzávalók:

1 báránycomb (kb 2 kg), 1 gerezd fokhagyma, 1 dl bor, 1/2 dl konyac, 1 kiskanál mustármag, 3 ág rozmaring, 1 kanál szarvasgombás olaj, 5 dk vaj, só, bors, paprika, 2 dl olaj

Elkészítés:

A combot a fenti füszerekkel jól bedörzsöljük kivéve a szarvasgombaolajat azt hagyjuk a sütés végére. ha bedörzsöltük öntsük rá a konyakot, a bort és az olajat. tegyük hütőbe 24 órára( lehet többet is hagyni). Másnap vegyük elő és egy kevés olajon pirítsuk meg minden oldalát, hagyjuk pihenni 5 percet, majd tegyük 130  fokos előmelegített sütőbe kb 2 órát, fóliában, öntsük rá a megmaradt páclevet. .Vegyük ki sütőböl a páclevet öntsük le róla és locsoljuk rá a szarvasgomba olajat, szórjuk még meg egy pár rozmaringággal és tegyük vissza 40 percre 180 fokos sütőbe. a húst hagyjuk pihenni majd szeletelhetjük.

Jó étvágyat!

husvet