Pezsgőmártásos sertéskaraj fokhagymás burgonyapürével

Pezsgőmártásos sertéskaraj fokhagymás burgonyapürével

...

Hozzávalók:

60 dk sertéskaraj, 4 szelet bacon, só, bors, kevés olaj a sütéshez, 1 hagyma, 2 tk kakukkfű, 1 tk tárkony, 2 dl száraz pezsgő, 3 dl tejszín, 1 ek keményítő

A burgonyapüréhez:

50 dk burgonya, 3 cikk fokhagyma, só, bors, 10 dk vaj, 1 dl tejszín/tej 

A baconszalonnát feltüzzük a karajra egy fogvájó segítségével. Serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát pirosra sütjük. Az elősütés után kivesszük a serpenyőből, félrerakjuk. A megmaradt olajban megpírítjuk a hagymát hozzáadjuk a kakukkfűvet és a tárkonyt, majd felöntjük a pezsgővel, beleöntjük a tejet és a tejszínt, sózzuk. Összeforaljuk majd a keményitőt egy kevés vizzel csomomentesre keverjük és besüritjük vele a mártást. Viszatesszük a karajszeleteket és összeforgatjuk.

A burgonyát meghámozzuk, 4 be vágjuk majd sós vizben megfőzzük. A vizbe tesszük még a fokhagymát is. Ha megfőtt leszürjük hozzáadjuk a maradék hozzávalót és habzsák segítségével formázzuk ki.

Jó étvágyat!