Madártej sült habbal, meggyszósszal

Madártej sült habbal, meggyszósszal

...

Hozzávalók: 

1 l tej, 6 db tojássárgája, 2 db tojásfehérje, 1 kk vaníliás cukor, 8 ek cukor, 1/2 l meggylé, 1/2 citrom leve, 1 k kukoricakeménitő

Elkésztés:

A tejet felfuttatjuk, a tojásságájához annyi ek cukrot adunk, ahány darab van. Egy csipet sót is adunk hozzá. A tojásfehérjét is felverjük, s adunk hozzá 2 ek cukrot.
Közben a meleg tejhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A felhabosított tojássárgáját lassú kevergetés közben hozzácsorgatjuk a tejhez, s utána kihűtjük. Pár percig hagyjuk hűlni a tejet, mielőtt elvégezzük ezt a műveletet. 80-90 °C között ideális a tejhőmérséklet ahhoz, hogy ne csapódjon ki.
A felvert fehérjehabból ek segítségével habgaluskákat készítünk. Egye tepsire sütőpapirt helyezünk és erre tesszük a galuskákat. 170 fokon 5-7 percet sütjük.
Ha kész, megvárjuk, amíg kihűlnek, és a madártej tetejére helyezzük őket.

A meggylét felforraljuk és hozzátesszük a fél citrom kicsavart levét.Ha felforrt a kukoricakeményítőt elkeverjük 2 k hideg vizzel és elkeverjuk a meggylében. Pár percet főzzük majd ha besűrűsödik elkészültünk vele. Meglocsoljuk a madártejet vele és jól lehütjük a desszertet.

Jó étvágyat!