Kacsamell tejszínes gombás szósszal -kremzlivel

Kacsamell tejszínes gombás szósszal -kremzlivel

Kacsamell tejszínes gombás szósszal -kremzlivel

Hozzávalók a kacsához:

2 kacsamell, só, bors

Hozzávalók a tejszínes gombaszószhoz:

20 dk törzsök gomba, szerecsendió, só, bors, kakukkfű, 3 dl tejszín, 5 dk vaj,  hagyma

Hozzávalók a kremzlihez:

4 krumpli, 2 cikk fokhagyma, 2 tojás, 1 csokor petrezselyem, 10 dk parmezán, 2 ek liszt, só, bors

Elkészítés:

A kacsamell bőrét vagdossuk be, majd dörzsöljük át a sóval. Serpenyőben süssük elő mindkét oldalát 2-2percig. A serpenyőbe ne tegyünk semmilyen zsiradékot, mert a kacsa bőre úgyis sokat kienged. Helyezzük kiolajozott agyagedénybe és 180 fokon 30 perc alatt süssük meg.

A szószhoz a kacsás serpenyőből felkaparjuk a leragadt húst, fűszereket, majd kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a gombát. Felöntjük tejszínnel és a végén hozzákeverjük a vajat.

A krumplit meghámozzuk,megreszeljük, kicsavarjuk a levét. A fokhagymát megreszeljük, öszekeverjük a krumplival, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is. Kanállal formázzuk, forró olajba kipirítjuk.

A tetejére lehet tenni tejfölt, sóstúrót, sajtot ízlés szerint.

Jó étvágyat!