Júhtúróval töltött csirkemell brokkoli pürével

Júhtúróval töltött csirkemell brokkoli pürével

Júhtúróval töltött csirkemell brokkoli pürével receptje...

Hozzávalók a csirkéhez:

4 db csirkemell, 10 dk júhtúró, 1 csokor kapor, só, bors, 1 kanál tejföl

Hozzávalók a püréhez:

20 dk brokkoli, 2 dk vaj, 1/2 tejföl, só, bors, szerecsendió

Elkésztés:

A csirkemellet óvatosan egy filézőkéssel a közepén megszúrjuk és egy mély lyukat vágunk bele úgy, hogy, se az alja se a teteje ne lyukadjon ki. A júhtúrót és a kaprot kevés tejfölel kikavarjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. A kapott masszát belenyomjuk egy habzsák segitségével a csirkemellekbe. Elősütjük a húst egy kevés olajon, mindegyik oldalát 2-2 percig, majd egy edénybe rakjuk, meglocsoljuk a maradék tejszínnel és kevés olajjal. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

A brokkolikat rozsákra szedjük megfőzzük sós vizben, majd egy botmixer segítségével pépesitjük, hozzáadva minden hozzávalót.

Jó étvágyat!