Homár fokhagymás szószban spenóttal

Homár fokhagymás szószban spenóttal

Homár fokhagymás szószban spenóttal receptje

Hozzávalók a homárhoz:

1 nagyobb homár, 3 szelet gyömbér, 1 csokor petrezselyem, 2 sárgarépa, 1 zeller, só, bors, 2 cikk fokhagyma, póréhagyma

Hozzávalók a szószhoz: 

5 dk vaj, 1 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, szerecsendió, főzőtejszín

Hozzávalók a spenóthoz:

20 dk spenót, 2 cikk fokhagyma, só, bors, szerecsendió

A homárt megmossuk, majd egy edényben odateszünk minden hozzávalót főni. Amikor a leves elkezd bugyogni beletesszük a homár és 20 percig főzzük. Kivesszük a vizből és hideg vizzel leöblítsük. Ollóval megtísztítjuk és csak a húsát teszük a tányérra.

A szósznak a hagymát es a fokhagymát megkapatjuk, fűszerezzük majd felöntjük a tejszínnel. levesszük a tüzről és hozzákavarjuk a vajat.

A spenótott kevés olajon megfonnyasztjuk és tálalhatunk is.

Jó étvágyat!