Gyömbéres carpaccio zsázsás újkrumplis salátával

Gyömbéres carpaccio zsázsás újkrumplis salátával

Gyömbéres carpaccio zsázsás újkrumplis salátával

Hozzávalók a karajhoz:

1 kg karaj egészben, gyömbér, 2 dl piros száraz bor, 1 dl mogyoró olaj, só, bors, kakukkfű, 5 dk vaj

Hozzávalók a salátához:

7 kisebb újkrumpli, 2 avokádó, 3 kanál majonéz, 1 nagyobb csokor zsázsá, 2 szál újhagyma, ½ kaliforniai paprika, 2 cikk fokhagyma

A husit bepacoljuk a fent említett hozzávalókkal (2-3 órát), majd a vajon 5 percig minden oldalán elősütjük. 200 fokos sütőbe tesszük 25-30 perce, mig aranybarnára sül.

A burgonyát megfőzzük , meghámozzuk, az avokadót úgyszintén , majd minden hozzávalót apróra szeletelünk, a krumpli kivételével, amit csak ketté vágunk. A végén megszórjuk zsázsával es meglocsoljuk citromlével. A karajból is vékony szeleteket szedünk és ezt is a tényérra helyezzük.

Jó étvágyat!