Csilis rikottával tőltőtt csirkemell lila burgonya pürével

Csilis rikottával tőltőtt csirkemell lila burgonya pürével

Chilis rikottával tőltőtt csirkemell lila burgonya pürével....

Hozzávalók a csirkéhez:

4 db csirkemell, 30 dk rikotta,1 késhegynyi chili, só, bors,

Hozzávalók a püréhez:

15 dk lila burgonya, 2 dk vaj, 1/2 tejszín, só, bors, szerecsendió

Hozzávalók a gomba mártáshoz:

10 dk gomba,  dl bor, só, bors, 1 dl csirkealaplé, petrezselyem

Elkésztés:

A csirkemellet óvatosan egy fillézőkéssel a közepén megszúrjuk és egy mély lyukat vágunk bele úgy, hogy, se az alja se a teteje ne lyukadjon ki. A rikottát és a chilit kikeverjük, majd fűszerezzük sóval, borssal. A kapott masszát belenyomjuk egy habzsák segtségevel a csirkemellekbe. Elősütjük a húst egy kevés olajon, mindegyik oldalát 2-2 percig, majd egy edénybe rakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

A lila burgonyát megfőzzük sós vizben, majd egy mixer segítségével pépesitjük, hozzáadva minden hozzávalót.

A gombát kevés olajon megsütjük, majd felöntjük a borral és az alaplével. Hagyjuk visszaföni, majd megszorjuk petrezselyemmel.

Jó étvágyat!