Borban pácolt szüzérme tavaszi zöldségágyon tárkonyos szósszal

Borban pácolt szüzérme tavaszi zöldségágyon tárkonyos szósszal

Borban pácolt szüzérme tavaszi zöldségágyon tárkonyos szósszal receptje

Hozzávalók:

30 dk szűzérme, 3 dl vörös bor, 1 dl oliva olaj, tabasko szósz, só, bors, 3 sárgarépa,1 petrezselyemgyökér, 1 karalábé, 1 sárga és egy piros paprika, 3 cikk fokhagyma

Hozzávalók a mártáshoz:

1 hagyma,6 ek száraz fehérbor, 4 friss tárkonyág, 3 dl tejszín

 

Elkészítés:

A húst a vörösborral, a tabaskoval, sóval, borssal és az olivával hidegre tesszük pácolódni legalább 6 órát. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük és a 10 cm-re felvágott húsdarabokat megpirítjuk. Sokat kell forgatni, de ne süssük túl. A bor már megtette hatását ezért jó zamatos lesz. 160 fokos sütőben még 10 percet sütjük. A zöldséget megpucoljuk, hosszúkásra vágjuk és az olajon megpirítjuk.

A serpenyőbe amiben a hús sült, beletesszük a bort és vizet fakanállal fellazítjuk a leragadt darabokat, majd hagyjuk a lét felére sűrűsödni. Hozzáadjuk a tárkonyt majd 1 dl-re visszafőzzük. Szükség esetén még sózzuk, borsozzuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt is.

 

Jó étvágyat!