Baconbe tekert sertésszűz borsmártással és párolt zölégekkel

Baconbe tekert sertésszűz borsmártással és párolt zölégekkel

Baconbe tekert sertésszűz borsmártással és párolt zöldségekkel....

Hozzávalók:

30 dk szűzérme, 1 dl oliva olaj,só, bors, 6 szelet bacon szalonna, 3 sárgarépa,1 petrezselyemgyökér, 1 karalábé, 1 sárga és egy piros paprika, 3 cikk fokhagyma

Hozzávalók a mártáshoz:

1 hagyma,6 ek száraz fehérbor,3 kanál ecetes zöldbors ,1/2 dl tejszín

Elkészítés:

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, a hust betekerjük baconszalonnával,a 10 cm-re felvágott húsdarabokat megpirítjuk. Sokat kell forgatni, de ne süssük túl. 180 fokos sütőben még 10 percet sütjük. A zöldséget megpucoljuk, hosszúkásra vágjuk és az olajon megpirítjuk.

A serpenyőbe amiben a hús sült, beletesszük a bort és vizet fakanállal fel lazítjuk a leragadt darabokat, majd hagyjuk a lét felére sűrűsödni. Hozzáadjuk a borsot majd 1 dl-re visszafőzzük. Szükség esetén még sózzuk, borsozzuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt is.

Jó étvágyat!