Zöldségleves teperős gomboccal

Zöldségleves teperős gomboccal

Claudia barátnőmtől kapot receptes könyvböl van a gombóc receptje. Eleinte kételkedtem benne, de be kell valjam isteni finom :)

Hozzávalók:

1/2 hagyma, 1 gomba, 20 dk sárgarépa, 5 dk fehérrépa, 5 dk zeller, 20 dk borsó, só, bors, kakukkfű

Hozzávalók a tepertős gombóchoz:

3 dk tepertő, 2 tojás, 3 dk morzs, 3 dk liszt

Elkészítés:

A zöldégeket felkockázzuk, kivéve a hagyát és a gombát(azt nem szoktam, mert úgy is kihalászom a végén) egy fazkba teszük és engedünk rá kb 2 l vizet, sót, borsot és a kaukkfűvet adunk hozzá és felteszük lassú tűzön főlni. Ha megpuhultak a zöldségek, nekilátunk a gombocnak. Nem kell megujedni, nagon egyszerű az elkészítése.

A tojást kicsit fellazitjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott tepertőt, majd ovatosan a száraz hozzávalókat is. 5 percre félre teszük és vizzes kézzel formázzuk bele a levesbe. 

A végén, ha megfőtt a levest megszórjuk bővel petrezselyemzöldel.

Jó étvágyat!