Vargányás krumpligulyás bográcsban

Vargányás krumpligulyás bográcsban

Egy tipikus kirándulós étel.

Hozzávalók:

2 nagyobb hagyma, 10 dk húsos szallona, 1 kg sertéstarja, 10 dk vékonykolbász, 1/2 kg burgonya, 50 dk vargánya, 1 csokor petrezselyem, só, bors, pirospaprika, kömény, 2 cikk fokhagyma 2 k zsír

Elkészítés:

A bográcsban a zsírt felhevítjük, majd megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és szallonát. Rátesszük a felkockázott tarját, megkapatjuk majd megszórjuk a füszerekkel, hozzáadjuk a kolbászt, felöntjük vízzel, és addig főzzük kis lángon míg puhára fő. A burgonyát hámozzuk és felezzük meg, és ha a tarja omlós tegyük rá. Vágjuk darabokra a vargányát és ezt is tegyük a bográcsba. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy lepje el. Főzzük míg a burgonya is puha lesz, majd a végén szórjuk meg a felapritott zöldekkel.

Jó étvágyat!