Vaniliakrémes cseresznyés kakaós pite

Vaniliakrémes cseresznyés kakaós pite

...

Hozzáavalók a tésztához:

30 dk liszt, 20 dk porcukor, 2 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, 2 k kakaó, 15 dk vaj

Hozzávalók a vaníliakrémhez:

1/2 l tej, 1 vaniliarúd, 4 tojás sárgája, 40 g keményítő, 3 k cukor

Hozzávalók: 

1/2 kg cseresznye, porcukor, 2 k dió, 1 k keményítő, 1 tojás

Elkészítés:

A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, majd 30 perce a hűtőbe rakjuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét formába nyomkodjuk és elkészítjük a krémet. A tojássárgáját kevés tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a keményítőt a cukrot, és csomómentesre keverjük, majd a többi tejet és a vanillincukrot. Addig főzzük míg besűrűsődik, folyamatosan kevergessük. A cseresznyéket kimagvazzuk. A daráltdiót a pite alapra szórjuk a keményitővel együtt. Erre tesszük a cseresznyét és a vaniliakrémet.

Második adagot is kinyujtjuk és sávokat vágunk belőle, majd elkészítjük a rácsokat. Megkenjük a felvert tojással és 180 fokon 35 percet sütjük. Hagyjuk kihülni, majd szórjuk meg porcukorral.

Jó étvágyat!