Törtpaszuly

Törtpaszuly

Ennek az ételnek nagyimnál külön rituáléja volt! Mindig amikort paszulyt főzőt készült belőle csibrileves és törtpaszuly is. A finom sült hagyma illata bejárta az egész házat és mindig fiss házi kenyér dukált mellé!

Hozzávalók (2 személyre):

20 dk paszuly, 2 babérlevél, 1 k liszt, 1 kk pirospaprika, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 2 nagy fej hagyma, 2 k zsír

Elkészítés:

A paszulyt felteszük főni a két babérlevélel és 1 kiskanál sóval. Ha puhára főtt leszürjük, de a levét félreteszük. A paszulyt ledaráljuk vagy mixerrel pürésitjük. 

Egy kanál zsírból és egy kanál lisztből híg rántást készítünk, majd hozzáadjuk a darált babot, fűszerezzük. Ha a paszuly túl kemény adunk hozzá egy kis levét, kb 10 percet főzzük.

A hagymát szeletekre vágjuk és a maradék zsíron egy serpenőben megpíritjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. A tetejére kolbászt, szalonnát is süthetün, ki, hogy szereti,

Jó étvágyat!