Tönkölykenyér

Tönkölykenyér

...

Hozzávalók:

20 dk tönkölyliszt, 10 dk rozsliszt, 20 dk fehérliszt, 1 kk élesztő, 1 k méz, 2 kk só, 3 dl langyos víz, 11 k zsír

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés langyos  vizet, beleszórjuk az élesztőt, meglocsoljuk a kanál mézzel, majd felfutatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk( géppel), ha a tészta még kér vizet adunk hozzá. Ha kész hagyjuk kellni kb 60 percet, majd hütőben újabb 2 órát. 

Formázzuk meg és 210 fokos sütőben (én vasedényben sütöttem) 50 percig süssük. Hagyjuk teljesen kihülni.

Jó étvágyat!