Töltött paprika leves

Töltött paprika leves

Legeslegelőször a fővárosban ettem, egy barátunk édesanya készítette el, aki dévai születésű. Szerelem első izlelésre volt:)

Hozzávalók:

1/2 kg marhahús, 1/2 kg sertés miccspaszta, 20 dk rizs, só, bors, paprika, 1 hagyma, 5 dk szalonna, 10 dk császárszalonna, 1/2 szál kolbász, 1 csokor kapor, 1/2 l tejföl, 10 db paprika, 1 l sertés alaplé

Elkészítés:

A szalonnákat felaprózzuk és megpiritjuk, ezután a hagymát és a kolbászt is adjuk hozzá. Ha a hagyma üvegesre sült fűszerezzük meg és öntsük fel az alaplével. Hagyjuk felforrni, míg a paprikákat és a húst előkészítjük. A husokat elkeverjük, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozuk. Vigyázzunk a miccspaszta már fűszeres ezért óvatosan. A paprkákat kicsumázzuk és a hússal megtöltjük. beletesszük az alaplébe és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha marad massza kis golyókat formázunk belőle és ezt is a fazékba tesszük.

Rátesszük a kaprot és lassan főzzük. Ha majdnem megpuhult a rizs, beleöntjük a felkevert tejfölt és ha feforrt tálalhatunk is.

Jó étvágyat!