Hozzávalók:
60 dk sertéshús, 35 dk marhahús, 2 szelet bacon, 15 dk rizs, 1 hagyma, 15 dk sertés virsli,só, bors, 6 karalábé, csombor, 2 k zsír, 10 dk cherry paradicsom, pirospaprika, 3 dl tejszín, 1 tojás, 1 l alaplé
Elkészítés:
A karalábé tetejét levágjuk, majd megtartjuk.A többit meghámozzuk,és kikaparjuk a belsejét. Egy korondi edényben készítem, mert ennek van teteje is:)
A húst, a bacont és a virslit ledaráljuk, majd a fűszerekkel jól osszedolgozzuk. A hagymat keves zsíron megkapatjuk, majd pirospaprikával megszórjuk, ezzel is jól összekeverjük a husit, majd a rizst is hozzáteszük. Az aljára a kikapart karalábét teszük, rá 2 ág kaprot és csombort. A masszát a karalábékba töltjük és szépen az edénybe sorakoztatjuk. A tetejere rátesszük a vizet, az alaplevet, a kettévágott paradicsomokat és csombort, kaprott. Rátesszük a tetejét a korondi tálnak és 180 fokos sütőben 1/2 órát főzzük. A végén ráöntjük a tejszínt is.
Jó étvágyat