Tojáslikör-lime torta

Tojáslikör-lime torta

Roppant elegáns és finom!

Hozzávalók a piskótához:

6 tojás, 6 k cukor, 4 k liszt, 2 k keményítő, 1 kk sütőpor

Hozzávalók a tojáslikörkrémhez:

4 dl tejszín, 2 dl joghurt, 2 kk zselatinpor, 1 k vanilia, 250 ml tojáslikör

Hozzávalók: 

3 tojásból pavlova lap, 2 dl limecurd, 2 dl tejszín

Díszítéshez: 

Pár ehető virág, marcipántojás, barna étlelfesték

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, a sárgaját is jól összekeverjük a sütőporral mig jó habos nem lesz, aztán összekeverjük a habokat hozáadjuk a lisztet, keménytőt.Óvatosan kavarjuk, hogy ne törjük a habot. Kettéosztjuk, formába tesszük, 180 fokos előmelegitett sütőben kb 15-17percig sütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, beleteszük a joghurtot és ezt is habositjuk. Ovatosan beleteszük a tojáslikürt és a 3 k vízbe beáztatott zselatint. Ezt hűtőbe teszük hadd dermedjed. 

A piskóta összeállítása sem nagy ördöngösség. A két piskótalapot ketté vágjuk. Az első piskótára tojáslikörkrémet teszünk, rá a másik piskótalap, újra krém. Most jönn a pavlova lap aminek a szélére teszünk csak krémet és a belsejébe lime curdot, erre is a köv pikóta és az utolsó. A megmaradt 2 dl tejszín is kihabosítjuk és ezzel vonjuk be a tortát. 

Díszitjük az ehető virágokkal és a barna ételfestékkel lespriceljük itt ott.

Jó étvágyat!