Tojáskrémmel töltött hústorta

Tojáskrémmel töltött hústorta

Egy fogás ami melegen, de hidegen is finom:)

Hozzávalók:

60 dk sertéshús, 1 tojás, 2 szél zöldhagyma, 3 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 kk sumac, 1/2 kk kömény, 2 k prézli, 10 dk bacon

Töltelék: 

3 főtt tojás, 1 nyers tojás, 10 dk füstöltsonka, 1 csokor medvehagyma, 2 zöldhagyma, só, bors 

Díszítés:

2 k mustár, 1 szál zöldhagyma, pirospaprika, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A darálthúshoz, hozzáadunk minden hozzávalót és jó eldolgozzuk a masszát. Egy kuglófformát kivajazun és kibelelünk baconnal. A husmasszát beleteszük a formába egy kis mélyedést formázunk bele ahova a tölteléket rakjuk. A tölteléknek is a felkockázott hozzávalókat összekeverjük és belerakjuk a formába és egy kis húsmasszával betakarjuk.

180 fokos előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. 

Még forron megkenjük mustárral és megszórjuk zöldhagymával és paprikával. Petrezselyemleveleket teszünk még rá.

Jó étvágyat!

Húsvét