Tejszínes tojásos brokkolileves

Tejszínes tojásos brokkolileves

...

Hozzávalók:

a tegnapi húsleves megfőtt zöldségei és a megfőtt hús, 50 dk brokkoli, 10 dk bacon, 1 hagyma, 1 fokhagyma, 1 é alaplé, só, bors, 3 babérlevél, kömény, szerecsendió, petrezselyemzöld, 1 k zsír, 3 dl tejszín, 2 k liszt

Elkészítés:

a hagymát, bacont és a fokhagymát megpíritjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a rozsákra szedett brokkolit. Befűszerezzük és felöntjük az alaplével és a vízzel. Hagyjuk , hogy a brokkoli puhuljon meg addig feldaraboljuk a megfőtt zödségeket és a húst. Hozzáadjuk a leveshez. Megvárjuk míg felforr, akkor a 2 kanál lisztből és a tejszínből habarást készítünk. Hőkiegyenlitéssel ezt is hozzáadjuk. Megszórjuk a friss petrezselyemmel és tálalhatunk is. Minden főre főzünk 1 tojást ezzel diszítjük a tányért.

Jó étvágyat!