Tejszínes karfiolleves szalonna bőrrel

Tejszínes karfiolleves szalonna bőrrel

...

Hozzávalók:

 1 karfiol, 2 szelet tarja, 15 dk füstőlt sonka- szalonna bőr, 2  hagyma, 1 sárgarépa, 1/2 karalábé, 2 paprika, 1 csípős paprika, 1 csokor zeller, 1 csokor kapor, 2 k zsír, só, bors, paprika, 2 kk ecet, 1/2 l tejszín, 4 cherry paradicsom

Elkészítés:

A bográcsban a zsírt felforrósitjuk, majd megkapatjuk rajta a hagymát. A hagymára tesszük a felkockázott húst és addig sütjük mig minden oldala megbarnul. Befűszerezzük, majd gyorsan fel is önttjük egy pohár vízzel. Ha a hús majdnem megpuhúlt, akkor tegyük bele a felkockázott zöldségeket, a zellert és a csípős paprikát. Felöntjük vizzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Addig rotyogtatjuk lassú tűzön, míg mindnem puhára fől. Beletesszük a tejszínt és a kaprot, megvárjuk míg felforr és tálalhatjuk is.

Igazából egy nagy szelet házi kenyérrel ajánlanám, de mivel én fogyókurázom kihagyom. Egészségükre.

Jó étvágyat!