Taandori sült karfiolleves

Taandori sült karfiolleves

Azt hiszem a legfinomabb karfiolleves amit ettem!

Hozzávalók:

1 karfiol, 2 szelet csirkemel, 10 dk füstőlt sonka- szalonna, 2 hagyma, 1/2 paprika, 1 csípős paprika, 1 csokor petrezselyem, 2 k zsír, só, bors, 1 k curry, 1 kk mustármag, 1 kk romai kömény, 2 cm gyömbér, 3 cikk fokhagyma, 2 dl kókusztej, 2 olivába eltett szárított paradicsom, 1 k kurkuma, 1 l csirkealaplé

Elkészítés:

A karfiolt kettévágjuk, az egyik felét rózsájára szedjük, tepsire teszük és sóval, borssal és curryvel megszórjuk. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A lábasban a zsírt felforrósitjuk, a kockára vágot szalonnéát megpíritjuk, majd megkapatjuk rajta a hagymát. A hagymára tesszük a felkockázott húst és addig sütjük mig az oldala megbarnul. Befűszerezzük, majd gyorsan fel is önttjük az alaplével. Ha a hús majdnem megpuhúlt, akkor tegyük bele a felkockázott paprikát és a maradék karfiolt és a csípőspaprikát. Addig rotyogtatjuk lassú tűzön, míg mindnem puhára fől. Beletesszük a kókusztejet és a petrezselymet, megvárjuk míg felforr és tálalhatjuk is.

Igazából egy nagy szelet házi kenyérrel ajánlanám, de mivel én fogyókurázom kihagyom. Egészségükre.

Jó étvágyat!