Spenótos ricottával töltött csirkemell, mangós szalszaágyon édeskömény salátával

Spenótos ricottával töltött csirkemell, mangós szalszaágyon édeskömény salátával

Spenótos ricottával töltött csirkemell, mangós szalszaágyon édeskömény salátával receptje

Hozzávalók:

100 gr ricotta sajt, 100 gr friss spenót 200 gr csirkemell, 1 db mangó, 1 db megpucolt répa, 1 db édeskömény, ½ db lilahagyma, ¼ db uborka, 1 kanál vaj,
150 ml narancslé, só, bors

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, apróra vágjuk aztán a kanál vajban megfuttatjuk, sóval borsal ízesítjük.
Hozzáadjuk a ricotta sajtot és egy blenderes pohárban leblendereljük, majd habzsákba tesszük.

A csirkemellet óvatosan egy filézőkéssel a közepén megszúrjuk és egy mély lyukat vágunk bele úgy, hogy, se az alja se a teteje ne lyukadjon ki, aztán belenyomjuk a spenótos ricottát.
Megsózzuk megborsozzuk és sütőbe helyezzük 180 fokon- 20 percre

Ameddig a csirkemell sül, addig vegyük elő a mangót, hámozzuk meg. A lilahagymával és az uborkával együtt apró kicsi kockára vágjuk. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a narancs levét és óvatosan keverjük öszze, aztán hagyjuk pihenni.

Az édesköménynek a torzsájat vágjuk ki, és vágjuk fel vékony szeletekre, a répát krumplipucolóval vágjunk vékony csíkokra, majd keverjük össze a felvágott édesköménnyel, sóval borsal és olivaolajal.

Tálalás!
A mangó szalszából egy evőkanállal helyezzünk a tányér közepére púposan!
A csirkemellet helyezzük a szalszaágyra és az egészet borítsuk be az édeskömény-salátával.
Jó étvágyat kívanok!

 

Tiberius Szappanos receptje