Spanyol omlett

Spanyol omlett

Spanyol omlett receptje

Hozzávalók:

4 evőkanál extraszüz oliva olaj, 4 nagy burgonya vékonyra szeletelve, 2 nagy hagyma vékonyra 
szeletelve, 8 tojás, 1 teáskanál piros paprika, frissen őrölt fekete bors, só izlés szerint, 2-3 cseppnyi 
tabasco* szósz(fontos).

Elkészítés:

A sütőt 170 C fokra előmelegitjük.Kikenünk olajjal egy 22x30 tepsit.
Az olajat egy nagy serpenyőben felmelegitjük és a burgonyát közzel puhára sütjük,majd hozzáadjuk a 
hagymát, és folytatjuk a sütést,mig a hagyma átlátszó nem lesz.Ezután egy nagy tálba helyezzük és 
félrerakjuk hülni.
Lazán felverjük a tojásokat,és ráöntjük a burgonyára és hagymára.Hozzáadjuk a paprikát,a borsot,a 
sót és a tabasco szószt,és jól összekeverjük.
Az egészet beleboritjuk a tepsibe és kb. 35 percig sütjük,mig a közepe át nem sül(rotyognia kell, ha 
megrázzuk).
Pizzaszerüen ék alakú szeletekre vágjuk,igy tálaljuk.
Hogy ráleljen a kedvére való izekre,egészitse ki a szezonnak megfelelő zöldségekkel!

Jó étvágyat!