Sonkás hagymateves camebert sajttal

Sonkás hagymateves camebert sajttal

A húsvéti sonka megmentésére jött létre ez a leves...persze a francia hagymaleves ihlette ezt is.

Hozzávalók:

1 ek. vaj, 5 közepes hagyma, 20 dk sonka, 1 sült kápia paprika, 2 dl tejfel, 2 k krémsajt, 10 dk füstölt sajt,1 liter alaplé, 4-5 csipet friss kakukkfű, frissen őrölt bors, 5 szelet baguette, 1 k liszt, 25 dk füstőlt sajt, só, petrezselyem zöld, 2 camembert sajt, szerecsendió

Elkészítés:

Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben és tegyük hozzá a hagymát. Sózzuk meg és fedjük6 le, így pároljuk lassú tűzön 30 percig. Szórjuk meg lisztel, majd adjuk hozzá a feldarabolt előfőzőtt sonkát és az alaplevet amiben ez főtt és a tejfelt. Főzzük még legalább  15 percig. Ízesítsük borssal. Adjuk hozzá a zöldfűszereket is. Majd a végén a sajtokat is

A levest osszuk szét 5 tűzálló tányérba és helyezd rájuk a pirított baguette szeleteket és a kettévágott camemberetis. Forró sütőben süssük 3 percig, amíg a sajt elolvad. Szórjuk meg zöldhagymával a tetejüket.

Jó étvágyat!