Hozzávalók:
30 dk szűzérme, 1 k vaj, só, bors, 2 alma, 5 cm póréhagyma, 1 dl fehérbor, 1/2 dl konyak, 1 kk mustármag,
Hozzávalók a mártáshoz:
2 alma, 1 dl fehérbor, 1/2 dl konyak, 1 kk mustármag, 1/2 dl tejszín
Elkészítés:
Egy serpenyőben a vajat felhevítjük, a 10 cm-re felvágott húsdarabokat átkössük egy madzaggal, aztán megpirítjuk. A serpenyőböl kiszedjük és félretesszük. A póréhagymát a maradék zsíron megpiritjuk, majd beletesszük a szeletekre vágott almát és aranybarnára piritjuk. Meglocsoljuk konyakkal, flambirozzuk majd borral oltjuk. fűszerezzük. Viszateszük a szüzérméket, hozzáadjuk a tejszínt és 15 percig pároljuk. Salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!