Sertészűz boros almaszószban, salátával keto

Sertészűz boros almaszószban, salátával keto

...

Hozzávalók:

30 dk szűzérme, 1 k vaj, só, bors, 2 alma, 5 cm póréhagyma, 1 dl fehérbor, 1/2 dl konyak, 1 kk mustármag, 

Hozzávalók a mártáshoz:

2 alma, 1 dl fehérbor, 1/2 dl konyak, 1 kk mustármag, 1/2 dl tejszín

Elkészítés:

Egy serpenyőben a vajat felhevítjük, a 10 cm-re felvágott húsdarabokat átkössük egy madzaggal, aztán megpirítjuk. A serpenyőböl kiszedjük és félretesszük. A póréhagymát a maradék zsíron megpiritjuk, majd beletesszük a szeletekre vágott almát és aranybarnára piritjuk. Meglocsoljuk konyakkal, flambirozzuk majd borral oltjuk. fűszerezzük. Viszateszük a szüzérméket, hozzáadjuk a tejszínt és 15 percig pároljuk. Salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!