Sertésgombócos savanyú káposzta

Sertésgombócos savanyú káposzta

...

Hozzávalók:

1kg sertéshús, 3 tojás, kömény, romai kömény, pirospaprika, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 50 dk savanyú káposzta, zsír

Elkészítés:

A húsgombócokat befűszerezzük és bele tesszük az apróra vágott petrezselymet és a 3 tojást is. Gombócokat formázunk. Egy zsírral kikent tepsibe rakunk egy réteg savanyú káposztát rá egy réteg húsgombócot és így folytatjuk amig minden elfog. A tetejére egy szelet szalonnát helyezünk, ez szépen beleolvad az ételbe.  Kevés vízzel felöntjük és 165 fokos sütőben 1 óra alatt lassan megpároljuk. Nem kavargatjuk, néha ovatosan megrázzuk az edényt. Tálajuk tejfölel.

Jó étvágyat!