Sáfrányos marhahúsleves petrezselymes grizgaluskával

Sáfrányos marhahúsleves petrezselymes grizgaluskával

...

Hozzávalók:

1 kg marhalábszár , 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 karalábé, 1 vöröshagyma, 1 édes zöldpaprika,1 paradicsom,1 csomag petrezselyemzöld, só, bors, 1 nagy csipet sáfrány

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A hust is leöblitjük.  Felteszük főlni a húst a zöldségekkel, ha felforrt, leszedjük a habját. A negyedelt hagymát, és a borsot is tegyük a levesbe. 5 órán keresztül szoktam főzni, nagyon lassan.

Közben elkészítjük a grizgaluskát, a tojást felverjük ha jó habos óvatosan hozzáadjuk a grízet is, majd a petrezselymet is és kanálal beleszaggatjuk a vizbe. Külőn szeretem főzni mert így biztosan nem lesz zavaros a leves tőle:) Mikor feljönn a tetejére áttesszük a leszürt kacsalevesbe.

Jó étvágyat!