Rózsapálinkás gőzőlt krém almaszósszal keto

Rózsapálinkás gőzőlt krém almaszósszal keto

...

Hozzávalók:

2 dl tejszín 1 tojás, 2 tojás sárgája, 2 k édesítő, 2 k  rózsapálinka, 1 k alma, forraltbor fűszerkeverék, 1 dl fehérbor

Elkészítés:

A formákat kifujjuk vajsprével. A tejszínt, a pálinkával, az édestővel odatesszük melegedni. 50 fok legyen a maximális hőmérséklet. Egy tálban lazán felverjük a tojásokat, adjuk a tejszínes keverékhez miután visszahült egy kicsit. Ezt beleöntjük a formákba. Egy magasabb falú edénybe rakjuk, hogy tudjunk vízzel felönteni a formákat és 160-170 fokos, előmelegített sütőben pároljuk 30 percig. Ha kicsit kihűltek, kiborítjuk az edényből és tálalhatjuk is. 

Almapüré: Az almár pucoljuk meg, majd egy edényben kezdjük el párolni, adjuk hozzá a fűszerkeveréket, az izesitőt és a bort. Addig főzzuk mig a leve elpárolog.

Jó étvágyat!