Ropogós uborka

Ropogós uborka

Édesanyám receptje

Hozzávalók:

4 kg uborka, 2 torma, 1 csokor kapor, 1 csokor csombor, só, cukor, ecet, 1 kk borkősav

Elkészítés:

Az uborkákat jól megmossuk. A fertőtlenitett üvegek aljára kaprot és csombort szórunk, erre sorakoztatjuk az uborkákat szépen egymás mellé. Közé szurjuk a tormát és a felszeletelt sárgarépát. A megtelt üvegeket felöntjük vízzel és ezt fűszerezzük só, ecet és cukor kerül bele. Mindenki a saját tetszése szerint készítheti. Az én tökéletes mennyiségem 2 l vízhez 4 k cukor, 4 k ecet és 3 k só és a korkősav. Az ecetes vízet visszaöntjük az uborkára, a tetejére is teszünk csombort és kaprot és befedjük. Egy edénybe roszabb konyhakendőket helyezek, ebbe rakom az üvegeket és lefedjük a konyharuhával. Felöntjük félig vízzel és addig dunsztoljuk míg megváltozik a színe és gyöngyözni kezd az üveg belseje. Ha kész a dunsztba hagyom kihülni.

Egészségetekre!