Rebarbarás cseresznyés mini cobbler

Rebarbarás cseresznyés mini cobbler

...

Hozzávalók a gyümölcsös részhez:

20 dk rebarbara, 15 dk cseresznye, 3 k cukor, 1 kk fahéj, 1 k liszt, 1 k keményítő

Hozzávalók a tésztához:

45 dk liszt, 2 kk sütőpor, 1 k szódabikarbóna, 25 dk hideg vaj kockára vágva, 1 deci tejföl, 1 dl zsíros tejszín

Elkészítés:

A rebarbarát felszeleteljük, a cseresznyét kimagozzuk és megszórjuk cukorral, fahéjjal, liszttel és keményítővel. Keverjük meg jól és tegyük csavaros üvegekkbe.

Tegyük a lisztet, ½ teáskanál sót, a szódabikarbónát és a vajat egy tálba, és keverjük addig kézzel, amíg zsemlemorzsára nem hasonlít az elegy. Adjuk hozzá a cukrot. Gyorsan keverjük hozzá a tejfölt, míg összeáll. Helyezzük át egy belisztezett felületre, nyújtsuk,szaggassunk ki. A kiszaggatott tésztát tegyük a gyümölcsök tetejére a csavarosüvekbe, kenjük meg a zsíros tejszínnel, szórjuk meg cukorral és süssük aranybarnára 25 percig, hogy jól átsüljön, és szépen megemelkedjen. 

Jó étvágyat!