Paradicsomszósszos töltött lángos

Paradicsomszósszos töltött lángos

...

Hozzávalók:

1/2 kg liszt, 1/2 cs szárított élesztő, 2 dl langyos víz, fél tk cukor, 1 tk só, 3 k zsír, 10 dk sonka, 3 k paradicsompüré, 1 csokor bazsalikom, sajt

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés langyos  vizet, beleszórjuk az élesztőt, meghintjük egy kis cukorral, majd felfutatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk( géppel), ha a tészta még kér vizet adunk hozzá. Ha kész hagyjuk kellni kb 40 percet, majd annyi darabra osztjuk, amennyi lángost szeretnénk készíteni. A tölteléknek a hozzávalókat felaprózzuk és egybekeverünk, ezzel töltjük be a lángosokat. A tésztából kis labdákat formázunk, majd kinyujtjuk, belekanalazzunk egy kanál töltelékkel és két oldalát visszahajtunk, majd feltekerjük. Bő olajban süssük ki.

Jó étvágyat!