Paprikás krumpli bográcsban

Paprikás krumpli bográcsban

...

Hozzávalók:

20 dk füstölt sonka, 15 dk füstölt szalonna, 20 dk kolbász, 4 cikk fokhagyma, 1 husos piros paprika,  3 nagyobb vöröshagyma, 1,5 kg burgonya, 2 k pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 2 erős paprika

Elkészítés:

A bográcsban a szalonnát kiolvasztjuk, megpiritjuk a sonkát, kolbászt,  majd megfonnyasztjuk a hagymát, paprikát. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük vízzel, és addig főzzük kis lángon míg puhára fől a sonka. A burgonyát hámozzuk meg és ha a sonka puha tegyük rá, még adjunk hozzá annyi vizet, hogy lepje el. Én az erős paprikát egészben és most teszem bele. Főzzük míg a burgonya is puha lesz, majd a végén szórjuk meg a felapritott petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!