Paprikás csirke nokedlivel

Paprikás csirke nokedlivel

Ez a kedvencem:)

Hozzávalók:

 1 nagyobb csirke ,1 nagy fej hagyma, 2 cikk fokhagyma,1 zöldpaprika, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 4 dl tejszín, 3 tojás,1 csapott mokkáskanál só

15 dkg liszt

Elkészítés:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, meghámozzuk és felkockázzuk.

A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk Hozzáadjuk a tejszínt, és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforalunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felfor, a tojást a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük. Pihentetés nélkül, kisebb adagokban lyukacsos szaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrdogáló vízbe. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat!