Pandúrleves

Pandúrleves

...

Hozzávalók:

40 dkg sertéshús, 1 hagyma, 1 kk paprika, 2 k zsir, 2 l alaplé, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 gerezd fokhagyma, 4 csiperkegomba, 3 dl tejföl, só, bors, majoránna, 1 teáskanál mustár

1 evőkanál tárkonyecet (elhagyható), 1 k liszt

Elkészités:

A felaprított hagymát a zsiron enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt húst. Megszórjuk a fűszerpaprikával, alaposan összekeverjük, megszórjuk a lisztel, majd felöntjük annyi lével, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük majoránnával és mustárral.
Lefedve kb. 45 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockáyott sárga- és fehérrépát, illetve a gombát. Ezután hozzáöntjük a maradék alaplevet is. 
Készre főzzük a levest, majd belekeverjük a tejfölt, az ecetet, és összeforraljuk. Ha szükséges, még ízesítjük, és tálaljuk.

Jó étvágzat!