Orosz kalács raháttal

Orosz kalács raháttal

Puha, omlós tészta, édes ragacsos rahár...mennyei:)

Hozzávalók:

30 dk liszt, 3 dk élessztő, 1 k méz, 10 dk cukor, 3 tojás, 1 dl tej, 1 kk narancshéj, 100 gr vaj,

Töltelék:

5 dk csokichipsz, 10 dk rahát

Elkészítés:

A lisztet dagasztótálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet, a mézet, belemorzsoljuk az élessztőt. Így hagyjuk 15 percig, ezalatt az élesztő felfut. A többi hozzávalót beletéve közepesen lágy tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelessztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, vékony téglalappá nyújtjuk.  Megtöltjük raháttal és csokicsipsszel. Feltekerjük majd levágjuk a két végét. Félbevágjuk de nem végig. Az egyik levágott végét beteszük a kalácsba majd tekerünk rajta addig míg a végéig nem érünk, ide beteszük a másik végét. Hagyuk kelni legalább 40 percet. A tetejét megkenjük tojással. 170 fokos sütőben 35-40 percet sütjük. ha nagyon barnul a teteje lefedjük alufóliával.

Jó étvágyat!