Olivaolajas sós kenyér

Olivaolajas sós kenyér

...

Hozzávalók:

1/2 kg liszt, 1/2 cs szárított élesztő, 2 dl langyos víz, fél tk cukor, 1 tk só, 2 k olivaolaj, durva só a tetejére

Elkészités:

A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés langyos  vizet, beleszórjuk az élesztőt, meghintjük egy kis cukorral, majd felfutatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk( géppel), ha a tészta még kér vizet adunk hozzá. Ha kész hagyjuk kellni kb 1/2 órát , majd szórjuk meg a sóval. Éles késsel vágjuk meg a tetejét. megint 15 perc kelés és tehetjük a hideg sütőbe 200 fokra és süssük barnára. A végén permetezzük meg vízzel. 

Jó étvágyat!