Nyuszi kalács Húsvétra

Nyuszi kalács Húsvétra

Tökéletes az Ünnepi asztalra.

Hozzávalók:

45 dk  liszt, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 2 dk friss élesztő, 2,5 dl tej, 1 nagyobb tojás, 5 dk vaj, szemes bors

A kenéshez: 1 tojás

Elkészítés:

A lisztet dagasztótálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet, a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Így hagyjuk 15 percig, ezalatt az élesztő felfut. A többi hozzávalót beletéve közepesen lágy tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és sávokat vágunk amit aztan hagyunk még 5 percet pihenni. Aztán felsodorjuk, csigát készítünk belőle, megformázzuk a fejét és a farkát. A szeme bors lesz:)

 Amíg a tészta kell , a sütőt előmelegítjük. 20 perc kelesztés után a  tetejét tojással megkenjük.180 fokon 20-25 percet sütjük.

Jó étvágyat!