Nokedlis gulyásleves bográcsban

Nokedlis gulyásleves bográcsban

Az erdődi középkori fesztiválkor készült a vár aljában:)

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb, 1 sertéscsülök, 1 szál házi kolbász, 2 csípős paprika, 4 sárgarépa, 3 petrezselyem, 3 nagy fej hagyma, 8 közepes krumpli, 7 babérlevél, zsír, só, bors, pirospaprika, őrölt kömény

Nokedlihez: 5 tojás, só, liszt

Elkézítés:

A zsírt megolvasztjuk, amikor forró beletesszük az apróra vágott hagymát, és zöldpaprikát valamint a babérlevelet és a kolbászt. Üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk az ízlés szerint kockázott húsokat, amit fehéredésig píritunk. Hozzáadjuk a fűszereket, a csípőspaprikát felengedjük vízzel, és addig főzzük, míg a hús majdnem puha. Ekkor beletesszük a kockára vágott zöldségeket. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felaprított krumplit is. Ha még szeretnénk higitani, most tegyük meg :) Kóstolás után még fűszerezzük, és beleszaggatjuk a nokedlit, a tojásokat felverjük, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet. A levesbe szaggatjuk.

Tálalhatjuk tejföllel és csipős paprikával, valamint lila hagymával.

Jó étvágyat!