Mexikói csilis bableves

Mexikói csilis bableves

...

Hozzávalók:

2 k olivaolaj, 1 hagyma, 4 k poréhagyma, 40 dk fehér bab, 1/2 kg dagadó, 3 darab marhlábszárcsont, 20 dk kukoricakonzerv, 3 gerezd fokhagyma, 2 k paradicsompüré, 10 dk chorizó kolbász, 1 k oregano, 2 k római kömény, só, bors, reszelt sajt, tejföl, tortilla chips, friss koriander, 2 halapnyó paprika, 1 k madárzem csile, habanero szósz

Elkészítés:

A babot és a csontokat megfőzzük annyi vizben, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval és paprikával. 

Egy lábasban olajat hevítünk, és megpíritjuk a felcokázott dagadót. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, a felszeletelt fokhagymát. A paprikáknak kiszedjük a magjait és a hagymás alaphoz dobjuk és lepirítjuk őket. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt is és a fűszereket, a konzerv paradicsomot is. Felöntjük a forró vízzel. Kb. 1/2 órán keresztül főzzük. Hozzáadjuk a babot, a kukorica konzervet és az alaplevet. Hagyjuk még 10 percet, megszórjuk a friss korianderrel és tálalhatunk. Tálaláskor megszórjuk egy kis reszelt sajttal, tejfölt kanalazunk rá és tortilla chipset adunk még hozzá, végül pedig megszórjuk egy kis friss korianderrel.

Jó étvágyat!