Medvehagymás sonkás orecchiette

Medvehagymás sonkás orecchiette

Most van szezonja, most voltam szedni egy jó adag medvehagymát, és jövöhéten is megyek:)

Hozzávalók:

4 szál zöldhagyma, 2 k kápia paprika, 1/2 cspős paprika, 10 dk sonka, 15 dk medvehagyma, 2 k parmezán, só, bors, szerecsendió, 20 dk orecchiette, 1 csésze a tészta főző vízéből, 2 k fenyőmag

Elkészítés:

A tésztát bő vízben roppanósra főzzük. A felaprózott hagymát és a paprikát megkapatjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a sonkát is. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított medvehagymát is.  Átforgatjuk a forró zsíradékban és felöntjük a vízzel. Fűszerezzük és ha a tészta is megfőtt roppanósra, ráteszük és alaposan összeforgatjuk. Hagyuk még pár percet a tészta főljön meg és szívja fel a szószt. Tálaláskor megszórjuk a megpíritott fenyőmaggal.

Jó étvágyat!

Nagyon fontos: ha nem ismerjük a vadnővényeket inkább ne szedjük le! Nagyon könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág leveleivel amiből 2levél halálos lehet és nem éri meg!!!!