Epres bodzás scone

Epres bodzás scone

...

Hozzávalók:

45 dk liszt, 2 kk sütőpor, 1 k szódabikarbóna, 25 dk hideg vaj kockára vágva, 2 k porcukor, 3 deci tejföl, 20 dk eper, 2 bodzavirág, 3 k cukor, 400 ml habtejszín, 1 dl zsíros tejszín

Elkészítés:

Tegyük a lisztet, ½ teáskanál sót, a szódabikarbónát és a vajat egy tálba, és keverjük addig kézzel, amíg zsemlemorzsára nem hasonlít . Adjuk hozzá a cukrot. Gyorsan keverjük hozzá a tejfölt, míg összeáll. Helyezzük át egy belisztezett felületre, nyújtsuk,szaggassunk ki. A kiszaggatott tésztát helyezzük át egy finoman belisztezett sütőpapírra, kenjük meg a zsíros tejszínnel, és süssük aranybarnára 12–15 percig, hogy jól átsüljön, és szépen megemelkedjen. 

Az epret szórjuk meg cukkorral, bodzavirággal és hagyjuk állni 20 percet. Ha a tészta kihült vágjuk ketté, kanalazzunk a közepére az eperből, a tetejére pedig tegyünk tejszínhabot.
 
 
Jó étvágyat!