Málékásás töltöttkáposzta

Málékásás töltöttkáposzta

Ez a barátnőm Amália receptje, készítétek el brutál jó!

Hozzávalók:

1/5 kg sonka, 15 dk gomba, 10 dk málékása, 1 nagyobb hagyma, só, bors, pirospaprika, 20 db savanú káposztalevél, 2 g rizs, 1 l paradicsomlé, 1 kk csombor, 1 paradicsom, 1 k zsír

Elkészítés:

A sonkát és gombát kis kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a málékását és a rizst. A hagymát a zsíron üvegesre piritjuk, megszórjuk paprikával, sózzuk és borsozuk. A maszát elkeverjük és a kiáztatott savanyúkáposzta levelekbe megtöltjük. Én egy levelet négybe vágtam, a nagyim úgy tanította és szeretem ha a töltelékek kicsik. Az agyagedény aljára teszünk káposztalevelet és elkezdjük egymás mellé belerakni a töltelékeket, míg el nem fogyik. Felöntjük a papradicsomlével és egy kevés vízzel. a tetejére vágun egy paradicsomot s megszórjuk a csomborral. 180 fokon kb 1órán át főzzük.

Jó étvágyat!