Lúdas kása

Lúdas kása

Édesapám készíti a alegfinomabban, ha apa főz mindig boldogság van:)

Hozzávalók:

1 liba belsőségei és egy kevés hús, sárgarépa a tegnapi libalevesből, 1 hagyma, 1 kevés zellerszár, 5 dk császarszalonna, 1 l leveslé, petrezselyemzöld, 20 dk rizs

Elkészítés:

A szalonnát és a hagymát megdinsztoljuk, hozzáadjuk a zellert és a rizst. Kicsit megkapatjuk majd felöntjük az alaplével. Ha megpuhult a rizs, jöhet bele a felaprózott zöldség és hús és belsőségek. Ilyenkor vigyázzuk a kavargatással. Megszórjuk petrezselyemmel és tálalható önmagában is. Én a combokat félretettem és ezt piritottam ki a tetejére.Hiszen húsból sosem elég. :)

Jó étvágyat!