Lavash kenyér

Lavash kenyér

...

Hozzávalók:

200 ml víz, 125 ml tej, 1 kk élesztő, 1 k méz, 200 gr kenyérliszt, 70 gr sütemény liszt, 70 teljeskiörlésü liszt, 70 gr buzadara, só, 1 k tökmag, 1 k fenyőmag, 1 k szezánmag, 1 k feketeszezán, chili

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés langyos  vizet, beleszórjuk az élesztőt, meglocsoljuk a mézzel, majd felfutatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk( géppel). Ha kész tegyük hűtőbe 12 órára. Gyurjuk át és hosszukás sávokat nyujtsunk belőle. Kenjük meg vízzel és szórjuk meg magvakkal. Tegyük előremelegített sütőbe 200 fokra és süssük barnára. 

Jó étvágyat!