Hozzávalók:
50 dk fehérliszt, 10 dk sonka, 10 dk ementáli sajt, 1 kk kakukkfű, 5 dk szárított élesztő, 1 kk cukor, 1 kk só, 2 nagyobb attört főtt burgonya, 1 k zsír
Elkészítés:
Kavarjunk össze minden hozzávalót, adjunk hozzá langyos vizet míg egy nem ragacsos tésztát kapunk. Dagasszuk 10 percet, az utolsó fázisba adjuk hozzá a sonkát és a sajtot és a kakukkfűvet. Kelesszük 1 órát majd hajtogassuk háromszor. az utolsó hajtogatás után formázzuk meg a kenyeret és hagyuk kelni még vagy fél órát. A jénai edényt forrositsuk fel, majd tegyük a sütőedénybe. Előmelegített 230 fokos sütőbe süssük míg megkapta a kívánt színet. Ha halványan szeretjük csak 200 fokon süssük, vagy takarjuk le a jénai tetejével.
Jó étvágyat!