Hozzávalók:
50 g kovász, 1 k cukor, 10 g tengeri só, 700 g liszt, zsír a gyóráshoz, 20 dk sonka, 10 dk olivabogyó, olivaolaj
Elkészítés:
A kenyérsütést megelőző reggelen készitsük el a kovászt. Ettessük meg.
Másnap kora reggel adjuk hozzá a lisztet és a sót, öntsök hozzá a zsírt és dolgozzuk össze, rugalmas tésztát kapunk. Hagyuk 10 percig pihenni. Locsoljuk meg egy kevés olajjal és dagaszuk kb 20-30 percet, majd kavarjuk hozzá a felaprózott olivabogyót és a sonkát is. Minden órában hajtogassuk meg. 4 órát mininum kelesszük. Formázzuk és ujra hagyuk kelni 30 percet, tegyük jénaiba. Forrosítsuk fel a sütőt 220 fokosra spricoljuk be vizzel. Süssük 55percig majd csökkentsök a hömérsékletet 190 fokra és süssük további 20 percet.
Jó étvágyat!